Wachttijden

Actuele gemiddelde wachttijd tot intake per 10-03-2022: momenteel is de wachtlijst gesloten voor nieuwe aanmeldingen. Voor zorgbemiddeling adviseren we verzekerden contact op te nemen met de afdeling wachtlijstbemiddeling van uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u verder helpen met het zoeken naar een zorgaanbieder die mogelijk ruimte en budget heeft voor behandeling.

Wachttijd tussen intake en behandeling: geen. Na intake start direct de diagnostiek en/of behandeling. Tevens wordt er geen onderscheid gemaakt naar hoofdgroepdiagnose of betreffende zorgverzekeraar.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).