E-health

E-health betekent digitale zorg en is een verzamelnaam voor alle digitale mogelijkheden die je in kunt zetten om uw psychische gezondheid te verbeteren of om u daarbij te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan websites met informatie, ondersteuning van uw behandeling door online oefeningen, online contact met lotgenoten via fora, online contact met uw hulpverlener(s), of  apps op uw smartphone om aan uw gezondheid te werken.  Zo zijn er ook diverse behandelvormen die digitaal worden aangeboden. Binnen de praktijk maken we gebruik van de online behandelmodules van Therapieland.

 

Onderstaand vindt u enkele online behandelmodules die u op eigen gelegenheid kunt gebruiken:

Behandelhulp: dit is een website voor cliënten en hun naasten waar meer informatie is te vinden over bepaalde ziekten en aandoeningen.

– Mindfulness-app: gratis van VGZ
Klik hier voor meer informatie.
Prima ontspanningsoefeningen! U kunt deze oefeningen ook in uw agenda laten zetten.

– Calm.com: eerste (en belangrijkste deel) gratis
Prima ontspanningsoefeningen! Met rustige natuurgeluiden erbij, heerlijk! Klik hier voor meer informatie.

– G-Schema: gratis
Is een eenvoudige app voor iPhone en Android om een Gedachtenschema op te schrijven en uit te dagen. Gebaseerd op cognitieve gedragstherapie.

– Mirro Online zelfhulp: gratis
Dit is een website die online zelfhulpmodules aanbied zodat je zelf aan de slag kunt om te voorkomen dat zorgen problemen worden. Je vindt er tests, tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Gratis, anoniem, wanneer jij dat wil. Klik hier voor meer informatie.

– Mens en Geest e-health: gratis op de Menzis site, van Minddistrict
Voor enkele veelvoorkomende klachten en aandoeningen stelt Menzis voor u online cursussen ter beschikking. Deze cursussen werken vooral erg goed wanneer uw klachten niet te ernstig zijn. In veel gevallen lukt het door de juiste cursus te volgen om de klachten te verminderen, soms is het zelfs mogelijk uw klachten volledig onder controle te krijgen.
Ook als uw klachten ernstig zijn en onderdeel van een psychische aandoening kan een cursus u zeker ondersteuning bieden, maar dan kan deze nooit de behandeling door uw huisarts of een specialist vervangen.
Je kunt een inlognaam kiezen en account maken en eraan werken.

Cursusaanbod Mens en Geest
Geschikt voor: 
Alles onder controle Somberheid en verdriet
Angst
Gespannen en prikkelbaar
LekkerSlapen Slaapproblemen
Fluitend naar je werk Gespannen en prikkelbaar
Futloos en lusteloos
Pak je somberheid aan Somberheid en verdriet
Blij alcoholvrij Problemen met alcohol