Behandelaren

Silvia

Drs. S. (Silvia) Vonken-Verspeek

Registraties: GZ-psycholoog BIG / Psychotherapeut BIG / Cognitief-Gedragstherapeut VGCt (supervisor)/ Schematherapeut (sr./supervisor) / EMDR-practitioner

In 2001 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de klinische gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg. In de jaren daarna heb ik een schat aan ervaring op gedaan bij diverse instellingen en gewerkt met diverse doelgroepen; GGZ, arbeidsreïntegratie, verstandelijk gehandicaptenzorg met/zonder visuele- en/of auditieve beperkingen en ouderenzorg.
In 2010 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG (BIGnr. 89912473625) afgerond. In 2011 ben ik vervolgens gestart met mijn eigen praktijk en ben in dat jaar ook gestart met de opleiding tot Psychotherapeut Volwassenen (BIGnr.: 19912473616) die ik in 2014 heb afgerond. In de jaren daarna heb ik mijn registraties behaald tot Cognitief Gedragstherapeut, Schematherapeut (senior) en EMDR-practitioner. Sinds 2018 ben ik ook geregistreerd supervisor voor de VGCt en Schematherapie.

Ik ben getrouwd en heb één zoon. Naast de zorg voor mijn gezin en mijn werk breng ik mijn vrije tijd graag door met wandelen, creatief bezig zijn, lezen, klussen in en om huis en het maken van verre reizen. Als mens, maar ook als therapeut ben ik geïnteresseerd in mensen en wat hen bezig houdt, als ook hoe patronen ontstaan door gebeurtenissen in je leven en de impact hiervan op iemands levensvreugde. Wat mij typeert als therapeut is: laagdrempeligheid, warm, doortastend, enthousiast, transparant, zorgvuldig, sensitief, niet oordelend, empathisch en niet te vergeten met de nodige dosis humor.

Lidmaatschap:
LVVP (Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)
VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Vereniging Schematherapie

 

charlotte-dictus

Drs. C. (Charlotte) Dictus

Registraties: GZ-psycholoog BIG / Cognitief Gedragstherapeut VGCt / EMDR-therapeut i.o. / per 01-01-2017 i.o. tot Psychotherapeut

Mijn naam is Charlotte Dictus. In 2008 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de klinische gezondheidspyschologie aan de Universiteit van Tilburg. In de acht jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan bij HSK, een GGZ instelling, voor Basis en Specialistische GGZ. In 2011 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG afgerond. Vervolgens ben ik in mei 2013 gestart met de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut die ik in maart 2014 heb afgerond. Sinds april 2016 ben ik werkzaam als freelance GZ-psycholoog. Als Gezondheidszorgpsycholoog en Cognitief gedragstherapeut ben ik verbonden aan een drietal maatschappen in Noord-Brabant. Afhankelijk van de problematiek en hulpvraag van de cliënt maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte interventies en (kortdurende) schematherapie. Vanaf januari 2017 mag ik mezelf verder ontwikkelen in de drie jarige psychotherapie opleiding.

Mijn persoonlijke visie op het diagnosticeren en behandelen ligt vooral in het beeld dat het vertrekpunt tot verandering besloten ligt in de relatie met dat wat is, jezelf en anderen. Mensen ervaar ik als intrigerend, ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Mensen kunnen in hun leven een verscheidenheid aan problemen ervaren waardoor het moeilijk is om met afstand naar jezelf en de ander te kijken. Vanuit een therapeutische relatie ga ik samen met de cliënt op zoek naar zijn of haar gevoelens, gedachten en behoeften. Van daaruit kan de cliënt meer zichzelf zijn, leren verdragen wat is en / of veranderen wat gewenst wordt te veranderen.

Ik ben getrouwd en heb een dochter. Naast de zorg voor mijn gezin en werk breng ik mijn vrije tijd graag door met mijn vriendenkring. Ik lees en sport graag en ben actief in een kookclubje.