Behandelaren

Drs. S. (Silvia) Vonken-Verspeek

Registraties: GZ-psycholoog BIG / Psychotherapeut BIG / Cognitief-Gedragstherapeut VGCt (supervisor)/ Schematherapeut (sr./supervisor) / EMDR-practitioner

In 2001 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de klinische gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg. In de jaren daarna heb ik een schat aan ervaring op gedaan bij diverse instellingen en gewerkt met diverse doelgroepen; GGZ, arbeidsreïntegratie, verstandelijk gehandicaptenzorg met/zonder visuele- en/of auditieve beperkingen en ouderenzorg.
In 2010 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG (BIGnr. 89912473625) afgerond. In 2011 ben ik mijn eigen praktijk gestart als ook de opleiding tot Psychotherapeut Volwassenen (BIGnr.: 19912473616) die ik in 2014 heb afgerond. In de jaren daarna heb ik mijn registraties behaald tot Cognitief Gedragstherapeut, Schematherapeut (senior) en EMDR-practitioner. Sinds 2018 ben ik ook geregistreerd supervisor voor de VGCt en Schematherapie.

Naast de zorg voor mijn zoon en mijn werk breng ik mijn vrije tijd graag door met wandelen, creatief bezig zijn, lezen, klussen in en om huis en reizen. Als mens, maar ook als therapeut, ben ik geïnteresseerd in mensen en wat hen bezig houdt, als ook hoe patronen ontstaan door gebeurtenissen in je leven en de impact hiervan op iemands levensvreugde in het hier en nu. Wat mij typeert als therapeut is: laagdrempeligheid, warm, doortastend, enthousiast, transparant, zorgvuldig, sensitief, niet oordelend, empathisch en niet te vergeten met de nodige dosis humor.

Lidmaatschap:
LVVP (Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)
VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Vereniging Schematherapie

Drs. C. (Cigdem) Albayrak (werkzaam bij Praktijk Inspire per september 2019)

Registraties: GZ-psycholoog BIG / Psychotherapeut BIG/ Schematherapeut sr./ EMDR-therapeut

Bij de meeste kennismakingen krijg ik vragen over de uitspraak van mijn naam. Mijn naam, in het Turks geschreven als Çiğdem, spreek je fonetisch uit als ‘Cheedem’, met de nadruk op de eerste lettergreep. Geboren in België, grootgebracht met Vlaamse verhalen over historische koolmijnen tussen neogotische kerken, ben ik samen met mijn zachte g als eeuwige metgezel voor de liefde definitief verhuisd naar Nederland. Samen met mijn man en twee zonen woon ik nu in het gezellige Noord-Brabant.

Met de drijfkracht van diepgaande interesse in het menselijk gedrag en de wens om anderen bij te staan, koesterde ik al op mijn twaalfde de ambitie om psycholoog te worden. Na het afronden van de tweejarige onderzoeksmaster in Psychopathologie aan de Universiteit Maastricht, heb ik meer dan een decennium ervaring opgedaan met uiteenlopende problematieken, binnen de basis en specialistische geestelijke gezondheidszorg (ggz), bij cliënten afkomstig uit meer dan 50 landen. Gedurende deze werkervaringen heb ik twee fascinerende post-masters afgerond tot eerst gezondheidszorgpsycholoog (gz-psycholoog) en later tot psychotherapeut.           

Ik maak graag gebruik van bewezen effectieve methoden en ben onder andere opgeleid in cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR (VEN) en Emotion Focused Therapy for Individuals (EFT-i). Lichaam en geest vormen geen losse eilandjes van elkaar. Daarom heb ik in mijn behandelingen altijd aandacht voor leefstijl, lichaam en aan het consistent kunnen vasthouden van gezonde gewoonten. Hoewel de technieken buitengewoon belangrijk zijn in een psychologische behandeling, geloof ik dat de essentiële pijlers voor een succesvolle therapie liggen in vertrouwen, acceptatie, en het tot stand brengen van verbinding. 

Lidmaatschap:

LVVP ( landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten )

FGzPt (Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten)

VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Vereniging Schematherapie