Behandelaren

Drs. S. (Silvia) Vonken-Verspeek

Registraties: GZ-psycholoog BIG / Psychotherapeut BIG / Cognitief-Gedragstherapeut VGCt (supervisor)/ Schematherapeut (sr./supervisor) / EMDR-practitioner

In 2001 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de klinische gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg. In de jaren daarna heb ik een schat aan ervaring op gedaan bij diverse instellingen en gewerkt met diverse doelgroepen; GGZ, arbeidsreïntegratie, verstandelijk gehandicaptenzorg met/zonder visuele- en/of auditieve beperkingen en ouderenzorg.
In 2010 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG (BIGnr. 89912473625) afgerond. In 2011 ben ik vervolgens gestart met mijn eigen praktijk en ben in dat jaar ook gestart met de opleiding tot Psychotherapeut Volwassenen (BIGnr.: 19912473616) die ik in 2014 heb afgerond. In de jaren daarna heb ik mijn registraties behaald tot Cognitief Gedragstherapeut, Schematherapeut (senior) en EMDR-practitioner. Sinds 2018 ben ik ook geregistreerd supervisor voor de VGCt en Schematherapie.

Naast de zorg voor mijn zoon en mijn werk breng ik mijn vrije tijd graag door met wandelen, creatief bezig zijn, lezen, klussen in en om huis en het maken van (verre) reizen. Als mens, maar ook als therapeut, ben ik geïnteresseerd in mensen en wat hen bezig houdt, als ook hoe patronen ontstaan door gebeurtenissen in je leven en de impact hiervan op iemands levensvreugde. Wat mij typeert als therapeut is: laagdrempeligheid, warm, doortastend, enthousiast, transparant, zorgvuldig, sensitief, niet oordelend, empathisch en niet te vergeten met de nodige dosis humor.

Lidmaatschap:
LVVP (Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)
VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Vereniging Schematherapie

Drs. C. (Cigdem) Albayrak (werkzaam bij Praktijk Inspire per september 2019)

Registraties: GZ-psycholoog BIG / Psychotherapeut BIG/ Schematherapeut sr./ EMDR-therapeut

Ik ben geboren en getogen in België. 10 jaar geleden ben ik voor de liefde definitief verhuisd naar Nederland en woon nu in het gezellige Noord-Brabant samen met mijn man en twee zonen.

Gedreven door diepe interesse in het menselijk handelen en het willen helpen van anderen, had ik al op mijn twaalfde bedacht om een psycholoog te worden. Na een tweejarige onderzoeksmaster in de richting Psychopathologie ben ik in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht.

Bij één van de grootste instellingen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg (GGZ) heb ik, zowel binnen de basis GGZ alsook de specialistische GGZ, ruime werkervaring opgedaan met uiteenlopende problematieken bij cliënten afkomstig uit meer dan 50 landen. Vervolgens heb ik bij twee vrijgevestigde psychologenpraktijken me enkel gericht op basis GGZ. In de zomer 2022 heb ik de psychotherapie-opleiding afgerond.

Ik maak graag gebruik van bewezen effectieve methoden en ben onder andere opgeleid in cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR (VEN). Hoewel de technieken buitengewoon belangrijk zijn in een psychologische behandeling, zijn volgens mij de belangrijkste bouwstenen voor een goede behandeling: het vertrouwen, eerlijkheid, acceptatie en verbinding.

Lidmaatschap:

LVVP ( landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten )

FGzPt (Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten)

VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Vereniging Schematherapie